Idétlen idők

A jég brutális pusztítása a budai hegyekben - Elképesztő képsorok!

Keddre sem javult az időjárási helyzet, folyamatosan törnek le az ágak, törnek ketté vagy éppen dőlnek ki a fák a magasabban lévő erdőterületen. Lefotóztunk egy jégszörnyet is!

Nézze meg a döbbenetes képeket! >>> képgaléria

2014.12.02 10:39ma.hu

Az ónos eső és fagy okozta fakidőlések országszerte (és azon kívül is) komoly gondokat okoznak. A budai hegyekben elképesztő állapotok uralkodnak.

A kis túlélő - Kattintson a nagyobb képekért! - Fotó: Varga Nelli

Nem javult a helyzet kedd reggelre sem, folyamatosan törnek le az ágak, törnek ketté vagy éppen dőlnek ki a fák a magasabban lévő erdőterületen. Továbbra is kritikus a helyzet a Budai-hegységben a Normafa, János-hegy, Hárs-hegy és Hármashatár-hegy térségében, továbbá Dobogókő környékén, Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek valamint Pilisszentlászló térségében. Egyes helyeken az alacsonyabban fekvő területeken is jég rakódott a fákra, így például továbbra is veszélyeztetett a Gödöllő és Valkó közötti útszakasz. A balesetveszély miatt a keddi napon is zárva tart a Budakeszi Vadaspark.

Az erdőállományban keletkezett kár összege még nehezen becsülhető, hiszen a legtöbb terület egyelőre megközelíthetetlen. Több száz hektáron azonban szinte nincsen ép koronájú fa. A Pilis-tetőn legalább húsz hektár fiatalost is a földig nyomott le a jég súlya.

A jégbezárt világ

Kattintson a nagyobb képekért! - Fotó: Varga Nelli


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.